El permís de paternitat s’amplia a 5 setmanes

Els pares que tinguin un fill a partir del dia 05 de juliol 2018 gaudiran d’una setmana més de permís de paternitat, cinc en total.

Un augment previst als pressupostos generals de l’Estat, que s’han publicat al ‘Butlletí Oficial de l’Estat’, el BOE. Aquesta mesura no afecta a qui hagi sigut pare amb anterioritat a aquesta data.


La decisió d’ampliar una setmana aquest any la durada del permís dels pares per a la cura dels fills és conseqüència dels acords parlamentaris, que inclouen una altra modificació que afecta als funcionaris, per a qui tingui un fill pugui acollir-se a les cinc setmanes de permís sense l’obligació de fer-ho de manera simultània a la mare. D’aquesta manera, podran gaudir de la seva baixa després de les setze setmanes de la mare, ampliant el període total dels dos progenitors a 21 setmanes.

Sobre aquest tema, el grup parlamentari d’Units Podem ha registrat una proposta de llei perquè els permisos de maternitat i paternitat siguin iguals i intransferibles.

Els pressupostos també inclouen altres mesures:

  • Rebaixa de l’IVA aplicable al cinema del tipus general (21%) al reduït (10%).

S’obre la possibilitat d’assignar el 0,7% de la recaptació de l’impost de societats a la inclusió i el tercer sector d’àmbit estatal.

  • Regulen l’augment de la base reguladora de les pensions de viduïtat del 52% al 56%.
  • Elevació del llindar de tributació de l’IRPF de 12.000 a 14.000 euros bruts anuals. A més, es redueix la tributació dels rendiments del treball d’entre 14.000 i 18.000 euros bruts anuals

Hi ha noves deduccions per despeses de llar d’infants o si el cònjuge té alguna discapacitat, a més d’ampliar les deduccions existents per a les famílies nombroses a partir del quart fill.

 

 

Per ampliar aquesta informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

L’equip de DSV Associats.

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

Formulari de contacte

Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
* Camps obligatoris

Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

DSV Informa

Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

* Camps obligatoris

Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat